Gezond sceptisch is een deugd voor je portemonnee

Focus op je geldstromen

Focus op je geldstromen. Iedereen heeft eigenlijk een zogenaamde lopende rekening bij een bank. Je inkomsten en uitgaven worden daarmee betaald. Wanneer dat slechts op één bankrekening gebeurt zul je over het algemeen kijken naar het saldo. Is er nog genoeg of niet om deze maand door te komen.
Om goed overzicht te houden in wat er binnenkomt en uitgaat is het van belang dat je weet waar en wanneer iets betaald wordt of nog betaald moet worden. Daarom bieden banken vaak een spaarrekening aan om een buffer op te bouwen voor als er noodzakelijk geld nodig is.

Voor vaste kosten en uitgaven aan energie, zorgverzekering, huis, auto en dergelijke hebben wij voor privé een gezamenlijke rekening. Daarnaast een aparte bankrekening met een pinpas met ‘Maestro faciliteit’ om mee te betalen bij de supermarkt. Zo heb je altijd inzicht op je boodschappen en hoeveel je daarvoor nodig hebt. Bijvoorbeeld een gratis rekening bij Moneyou. Via de app op je telefoon is dat gratis inclusief een pinpas met Maestro.

Wanneer je behalve spaart ook gaat investeren in ‘ Crowlending en Beleggen ’ is het handig om speciaal daarvoor een bankrekening te reserveren. Voor de groei van kapitaal is het slim om de focus te hebben op jouw investeringen en rendementen. Zorg er dan voor dat je hiervoor een aparte bankrekening hebt.

En als laatste punt. Maak lijstjes per bankrekening hoeveel er binnenkomt of uitgaat. Ik zelf gebruik daarvoor Excel. Zo zie je meteen dat een ogenschijnlijk eenvoudige huishouding best ingewikkeld kan zijn maar door er aandacht aan te besteden kun je er ook je voordeel meedoen. Mijn slogan is: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’

Bericht auteur: teamcees