Gezond sceptisch is een deugd voor je portemonnee

Gezond sceptisch is een deugd voor je portemonnee.

Gezond sceptisch is een deugd voor je portemonnee. Met een frisse blik kijken hoe reclamecampagnes in sommige supermarkten van Nederland werken op beïnvloeding van jouw gedrag en of dat gezond is voor je portemonnee? Bij het afrekenen laat je jouw bonuskaart scannen en vind je maar liefst €23,- korting op je aankopen. Wat is er gebeurd? Ik heb maar liefst 4 flessen wasmiddel gekocht. Dat was de voorwaarde voor aankoop van het product. Laat de prijs na korting nu toch precies dezelfde zijn in een andere winkel waar de standaardprijs geldt. Succes voor deze winkel want die verkoopt er meteen 4 tegelijk en de ander heeft het nakijken.
Gezond sceptisch is een deugd voor je portemonnee.

De meeste mensen eten dagelijks graag een stukje vlees. Nu is volgens ‘De schijf van 5’ slechts 50 gram vlees bij je diner optimaal voor een gezonde levensstijl. Wanneer je jouw aankopen doet worden de kant en klare pakjes die in de vitrine liggen keurig per 2 samen voor 100 of 150 gram aangeboden.  Wij voeren een huishouding van 2 personen. Dus denk je dat wordt dus de aankoop voor vandaag.
Maar we hebben volgens mijn berekening toch maar 50 gram nodig? Hier komt het op aan! Maak thuis met plastic zakjes je eigen porties klaar en deel minimaal door 2. En je realiseert een gigantische besparing in je maandelijkse uitgaven voor voeding.

Als je deze truc van zelfbewustzijn doorvoert in jouw eigen gedrag en discipline komt je tot nog een veel hogere besparing per maand. Drink water bij het eten en zeker geen frisdrank. Drink helemaal geen frisdrank want dat is gewoon slecht voor je. En zo kan ik nog heel veel voorbeelden noemen. Laat de doctrines en manipulaties van multinationals en reclameboodschappen, als het mogelijk is, los. Kijk dus ook niet naar de televisie. En zeker niet naar het geraaskal van al die praatprogramma’s van bekende Nederlanders. Dat is gewoon slecht voor je geest en belemmerd het functioneren van je eigen gezonde verstand.

Deze manier overgenomen van de indianen
Deze manier overgenomen van de indianen.


Elke dag begin ik mijn dag met mijn dagelijkse sportoefeningen terwijl ik mijn ‘geliefde rockmuziek uit de jaren 70’ beluister. Super. Eerst fietsen op mijn ‘Hometrainer’. Daarna op mijn sportmat eenvoudige grondoefeningen en bewegingen. Dan de douche in en ik ben weer helemaal fit. Vervolgens ga ik in mijn hangmat liggen en doe aan geleide meditatie. Dit is weldadig en voel me weer als nieuw. Na het ontbijt een frisse wandeling om mijn gedachten te orden of nog beter helemaal geen gedachten. Ja zó wil ik het. Ik kan nu weer bezig zijn met mijn hobby’s. Één ervan is deze website bijhouden en investeren in Crowd_lending-projecten met hoge rendementen. Én ik heb nog het plan om een E-book te schrijven over ‘P2P_lending’.

Op deze website laat ik zien welke verdienmogelijkheden ik heb gevonden om inkomsten te genereren met Crowlending en Beleggen.

Bericht auteur: teamcees